HTML

Dél-Európai körút

megyünk és nyaralunk

Friss topikok

  • Mihi_: @mchami: azt én is gondoltam, hogy valami ilyesmi apróság lesz vele. Ennek ellenére lazán lenyomta... (2011.06.15. 10:56) Nyolcadik nap
  • Cortina: @Frita: Sajna a textil ki se jött a táskából egész út alatt. :( A esős városnézés nem igazán tette... (2011.06.14. 10:12) Harmadik nap
  • Cortina: Köszi mindenkinek a köszöntést! Akkor már Barcelonában voltunk. :) (2011.06.14. 10:09) Negyedik nap
  • Frita: nagyon frankó a kép rólatok :) (2011.06.13. 11:17) Ötödik nap
  • Frita: irigyirigy xD (2011.06.09. 06:54) Második nap

Linkblog

Archívum

Harmadik nap

2011.06.09. 21:37 Mihi_

A stafétát magamhoz ragadtam,mert kicsit le van maradva a napló, itt meg most úgyis esik az eső, Mihi meg fürdik, tehát én ráérek, sőt még unatkozok is, tehát legalább hasznossá teszem magam.

A hajam ezalatt a pár nap alatt önálló életre kelt, és teljes mértékben kezelhetetlenné vált. Na igen. Az esőben városnézés, párás idő kicsit beadta neki, úgy érzem magam, mint a Jó barátok Mónikája amikor a párás időtől felfújódott a haja.

Indulás Milánóból, reggel 8-kor, ugyanis addig ingyenes a parkolás, és nem volt kedvünk egy esetleges Mikulás csomagot megkockáztatni. Amúgyis hosszú az út Monte Carlóig, nem baj ha időben elindulnuk, a GPS így is délre jósolja az érkezést. Kicsit borult az idő, de legalább már nem esik.

Milánóból kikavargás a hétfő reggeli dugóban igazi harci feladat, sávok ugye nincsenek, csak egy 10m széles út, ahol mindenki opcionálisan arra tendál, amerre menni szeretne. Kb. ¾ óra alatt ki is érünk a városi forgatagból, autópálya megvan, már csak az irányt kell tartani. Útközben a nap is kisüt. Na persze hogy ilyenkor, lehet aszalódni a kocsiban. Murphi ma se kelt fel hiába. Laza pár óra után elértünk a jó kis hegyes alagutas részhez, én már kedzem unni a kocsikázást kicsit. Néhány üveghegyen túl egyszercsak megpillantjuk – na nem a kurtafarkú malacot, hanem a végtelenbe nyúló kék tengert. Azta paszta, hű de nagyon jó. Mocsok autópálya építők pont szemmagasságba húzzák a szalagkorlátot, tengert csak ímmel ámmal látjuk. Egyre melegebb van, a kék tenger látványa meg egyre csalogatóbb. Gyors osztás szorzás, végül a győz a tenger, Monaco várhat még egy napot. Amúgy is kit érdekel, amikor itt a Liguri tenger. Pillantás a GPS-re, milyen ismerős hanzású település van a környéken. Sanremo!!! Mi is az? Állítólag jó hely, de most akkor közelebbről is megnézzük. Letekerődünk a szerpetinen, az első parkolóházba begurulunk - ilyen furi liftes, ahol elviszi egy automata az autókat, és pakolgatja a polcokon. Hallottam már ilyenről, de élőben még sose láttam.

Autó lerakva, akkor irány a város. Sétálgatás a tengerparton, fagyizás, egyszer csak elérünk a vasútállomásra. Igen ám, de ha ez vasútállomás, akkor hol vannak a sínek? Helyette négy sávos bicikli út. Ki érti ezt? Na ennek majd utána kell nézni, ha hazamentünk, ez biztos érdekes.

 


Először is meg kell találni az információs pontot, kempinget keresni éjszakára. Szerencsére pont jó helyen kerestük, a vasútállomás szerű épülettől 100m-re rá is lelünk. Kaptunk térképet, elmagyarázták merre teláljuk Sanremo egyetlen kempingjét, megmutogatták merre érdemes mennioa városban. El is indultunk a város tetejére a Piazza Castello felé, útközben megcsodáltuk a Casino Municipale-t.

 


 

Ezután kis sikátorokon felfelé vettük az irányt. A szűk utcák az ablakokból kiteregetett ágyneműk leginkább Velencére emlékeztettek engem, Mihit nem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felértünk a tetejére, eszméletlen kilátás a tengerre és a városra. Na ezért már megérte a kitérő.

 



Miután kinézelődtük magunkat a parkoló felé vettük az irányt, mert már igen erős ingert éreztünk rá, hogy megmártózzunk a tengerben. Parkoló megvan, de faszi sehol. Kopogunk, bondzsornózunk, semmi. Nagy nehezen előkerül, megkapjuk végre az autót valamelyik kispolcról. Irány a kemping, aztán lehet végre csobbanni. A belvárosban nem volt strand, sziklák voltak meg kikötő a legnagyobb része. Lecuccoltunk,végre megmártózhattunk a habokban, kicsit még fetrengtünk a parton, aztán irány a Billa bevásárolni.

Estére beválasztottunk egy jófajta olasz vörösbort, kis étvágygerjesztőnek. A növényáruk hihetetlen méretűek, és kinézetűek. A gyümölcsök olyanok mint ahogy a nagy könyvben meg van írva, csillogó, ideális alakúak, sehol egy makula. A zöldségek pedig akkorára vannak génmanipulálva, hogy 1 db paradicsomon elél egy egész család egy hétig.

 


Vacsira beültünk a kemping éttermébe, Mihi berendelte a rántott húst sült krumplival, én kicsit bátrabb voltam, „calamari”-t kértem garnélával.

 



Mire megkajáltunk, ki is tikkadtunk, úgyhogy utána borultunk is be a sátorba.

Vége a harmadik napnak.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://265liter.blog.hu/api/trackback/id/tr902971776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerely · http://otperc.net 2011.06.10. 14:51:20

Tegnapelőtt vettem észre egy elég masszív sárga foltot a térdemen, azt hittem, ahogy a múltkori bringás katonai perec maradéka. De most rájöttem, hogy valószínű az irigység.

2011.06.10. 20:09:45

Mihi,
a negyedik napot kezd ugy hogy "Kedves naplóm," lecci, kosz.

Frita 2011.06.10. 20:31:49

Melinda, képek, tapasztalatok a ruháról? :D ha már Mihi ennyit közlekedésezik, te nyomathatnád a textilt :D

Mihi_ 2011.06.10. 22:17:31

@mchami:
Nem lehet, már meg volt írva fel is tettem, csak késlelteve jelent meg. Majd egy következőben.

Egyébként itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam kurva lassú fos netünk van éppen. Ez a komment 15 percembe tellett. Sajnos a bloggal is le vagyok maradva, mert minden nap zsúfolt. De azért igyekszek.

Cortina 2011.06.14. 10:12:01

@Frita: Sajna a textil ki se jött a táskából egész út alatt. :(
A esős városnézés nem igazán tette lehetővé a viselését. De ami késik, az nem múlik!

Melinda
süti beállítások módosítása